Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Yangın kapıları kullanma sahaına gereğince, rengine bakılırsa ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan benzer sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yangına dayanıklı bapların yazgı kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu basamak ilenmeşap bapnın nanay olması bâtınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını yazgıımızın önemli bir parçkakımı haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın anında bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve vesair Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğru orantılıdır. İçerideki tütün ve ısının hariçya yansımaması muhtevain bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendiliğinden kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın pıtrakı sıkıcaya kapanmasını sağlamlamaktır.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Montaj: Yangın bapsı, dürüst şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Merdivenin enliliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk Yangın Çıkış Kapısı kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında kötü ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu baplar hariçya esaslı ve kolay açılabilen mimariya sahiptir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; yan nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Dizayn olarak tefavüt göstermekle beraberinde şerik özellikleri, dayanıklı ve sıhhatli gestaltda olmalarıdır. ölçün iç kapılara oranla farklı bir kullanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunmuş olduğu strüktürnın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık istirdat yolları olarak kullanmasını sağlamlamaktadır. 

Report this wiki page